10 punts d’interés turístic a Caldes de Montbui

br-top-10-caldes-turisme_blog1
Sep15

10 punts d’interés turístic a Caldes de Montbui

Apartament, Caldes, Casa de Poble, Casa Poble, Font del Lleó, PIT, Turism, Turisme, Uncategorized @ca Sense comentaris

A partir d’aquest setembre ja teniu disponibles als nostres habitatges turístics amb distintiu de Punt d’Informació Turística (PIT) el nou fulletó publicat per l’Ajuntament de Caldes de Montbui i el Museu Thermalia: 10 punts d’interès turístic que no et pots perdre.

El fulletó inclou una fotografia i una breu descripció de cadascun d’aquests punts, i un petit plànol del nucli antic on localitzar-los de forma clara i senzilla.

Aquestes són només deu de les moltes raons per allotjar-vos als nostres habitatges i per animar-vos a visitar i a conèixer més a fons el nostre poble:

1. THERMALIA. MUSEU I OFICINA DE TURISME amb les exposicions permanents “Pablo Picasso i Manolo Hugué” i “L’efervescència balneària”.

2. FONT DEL LLEÓ (s. XVI), brollador d’aigua termal, a 74ºC de temperatura, una de les més elevades d’Europa.

3. TERMES ROMANES (s. II a C), un dels conjunts termals medicinals de l’època romana que es conserven millor a Europa i declarat bé cultural d’interès nacional.

4. SAFAREIG DE LA PORTALERA (s. XIX) d’aigua termal que avui dia encara s’usa per a rentar-hi roba. L’aigua prové de la Font del Lleó i es canvia cada dia.

5. ESGLÉSIA DE STA. MARIA I ERMITA DEL REMEI L’església de Santa Maria destaca per la seva portalada, una de les obres mestres del barroc català. L’ermita del Remei, del segle XVI, acull la Mare de Déu del Remei.

6. MUSEUS TEMÀTICS l’antiga farmàcia Codina, del 1810, d’estil modernista, i Can Delger, casa setcentista, que mostra la manera de viure d’una família benestant de l’època.

7. PASSEIG DE LA RIERA amb el pont romànic, l’Espai Can Rius, el Molí de l’Esclop i el Safareig dels Calciners.

8. SANT SEBASTIÀ DE MONTMAJOR paratge natural encisador a 12 km de Caldes on hi ha una ermita romànica del segle XI.

9. EL SAFAREIG (s. XIX), antic safareig rehabilitat per a l’ús de banys termals i amb un balcó amb vista a les hortes.

10. BALNEARIS DE CALDES on s’hi poden fer banys termals relaxants i tractaments terapèutics.

BR TOP 10 CALDES TURISME blog4 - 10 punts d'interés turístic a Caldes de Montbui