Les hortes termals són Premi Europeu

hortes-caldes
Sep23

Les hortes termals són Premi Europeu

Caldes, Hortes de Caldes, Turisme Sense comentaris

El projecte de reg de les hortes de Caldes de Montbui basat en la tradició de l’aigua termal va rebre ex aequo el passat 4 de juliol el Premi Europeu de l’Espai Públic Urbà 2016 en una cerimònia que va tenir lloc al CCCB.

Aquest premi és un certamen biennal convocat per set institucions europees que té l’objectiu de reconèixer i difondre obres de creació, recuperació o millora dels espais públics. En aquesta 9ª edició, la convocatòria ha rebut 276 propostes, provinents de 33 països.

El projecte ha estat dissenyat pels estudis d’arquitectura Cíclica [space, community & ecology] (Marta Serra i Elena Albareda) i Cavaa Arquitectes (Jordi Calbetó) i ha estat impulsat per l’Ajuntament de Caldes de Montbui.

La intervenció ha consistit en dur a terme una restauració integral dels horts dels voltants de la vila, recuperant l’antic rec d’aigües termals, reactivant l’activitat agrícola i obrint una xarxa de senderes per a vianants i ha rebut diversos reconeixements, essent seleccionat als Premis FAD 2016 i al Premi Internacional de Paisatge Rosa Barba.

En el cas dels premis FAD 2016, que aquest any celebren la 58ª edició, el projecte calderí ha estat triat entre 416 candidatures dins de la categoria de Ciutat i Paisatge i ha estat visitat per el jurat dels FAD a l’abril per poder donar un veredicte.