Caldes de Montbui torna a gaudir del pont romànic original

pont romanic caldes 1
May11

Caldes de Montbui torna a gaudir del pont romànic original

Caldes, Casa Poble, Font del Lleó, Inauguració, Pont Romànic, Turisme, Uncategorized @ca Sense comentaris

El passat dia 22 d’abril de 2016 es va inaugurar la finalització de la restauració del pont romànic de Caldes de Montbui.

Després de dècades amagat sota una plataforma moderna que no respectava l’estructura ni l’estètica original , aquesta restauració ha aconseguit que a partir d’ara els calderins i visitants puguin veure el pont original, podent gaudir d’un passeig ple d’història i de natura, des del Parc de Can Rius fins al safareig de la Portalera. Així doncs el pont romànic esdevé un nou atractiu del centre històric i un bon motiu per visitar Caldes de Montbui.


L’existència d’aquest pont es coneix des del segle XIII i formava parta de la xarxa viària de Caldes de Montbui. A través d’ell passava el camí de tradició romana que unia Caldes de Montbui amb Sentmenat i Egara (Terrassa).

PontRomanic5 300x231 - Caldes de Montbui torna a gaudir del pont romànic original

Durant l’acte d’inauguració aquesta estructura es va convertir en un escenari molt especial on van tenir lloc  lloc l’actuació de la coral de nivell mitjà de l’Escola Municipal de Música Joan Valls i de l’arpista de reconegut prestigi internacional Anna Maria E. Albors.

pont romanic caldes 8 copia 1024x768 - Caldes de Montbui torna a gaudir del pont romànic original

pont romanic caldes 8 1024x768 - Caldes de Montbui torna a gaudir del pont romànic original

pont romanic caldes 6 1024x768 - Caldes de Montbui torna a gaudir del pont romànic original